ZorgDomein V5 is stabiel, sneller én volledig gericht op de toekomst

Geplaatst op 06 november door Walter Balestra

Walter Balestra: “ZorgDomein V5 is niet zomaar een nieuwe versie: we hebben de motor van ons systeem vernieuwd. Dat was nodig, omdat we de afgelopen jaren zo hard gegroeid zijn. We startten met de verwijzing tussen huisarts en specialist, daarna ondersteunden we de huisarts ook bij het aanvragen van diagnostiek en later kwam daar ook het op afstand consulteren van specialisten bij. Inmiddels is het onze missie om deze tools voor álle zorgverleners ter beschikking te stellen."

 

Op volle snelheid

Het aantal transacties via ZorgDomein is met sprongen gestegen. Over 2015 verwachten we 3,5 miljoen verwijzingen. Dit is circa 75% van alle verwijzingen in Nederland vanuit de huisarts naar tweedelijns zorg. Daarbovenop komt nog het sterk groeiend aantal diagnostiekaanvragen. Het was hoog tijd om het systeem een krachtigere motor te geven. Enerzijds dus om verder te kunnen groeien. Anderzijds om nieuwe functionaliteiten te kunnen gaan bieden. De uitdaging was vooral om de motor te verbeteren terwijl de auto op volle snelheid doorreed.

In ZorgDomein V5 zit 15 jaar kennis en ervaring en visie op de toekomst verwerkt. We voorzagen dat de verhoudingen in de zorg ingrijpend zouden veranderen. De zorg is veranderd van ‘specialist-based’ naar ‘patient-based’. Zorginstellingen concurreren met elkaar via het bieden van zorgproducten vanuit een sterk merk. De transparantie die ZorgDomein de verwijzers biedt, leidt tot verbeteringen voor de patiënt. Verder wordt de rol van de zorgverzekeraar bepalender, willen huisartsen en andere verwijzers zelf ook diensten aanbieden en is er een groeiende behoefte aan volledig digitaal kunnen werken. Met V5 vangen we al die logistieke complexiteit. We doen recht aan de vele verschillende disciplines, soorten zorgaanbieders, informatiesystemen, berichtenformaten en niet te vergeten: aan de patiënt. Die gaat in onze visie op de zorg een belangrijke rol spelen in het eigen zorgproces.

 

Speed of thought

Ook in een ander opzicht is V5 ‘future-proof’. Het nieuwe systeem stelt ons veel beter in staat om verbeteringen aan ZorgDomein aan te brengen. Ontwikkelen met de ‘speed of thought’ zoals we hier zeggen: het is nog niet bedacht, of het kan worden toegepast. Verwijzers en patiënten krijgen inzage in de resultaten van labonderzoek. Zorgverleners gaan onderling eenvoudig en veilige communiceren. Het komt er allemaal aan. Dankzij V5 kunnen we deze en andere nieuwe functionaliteiten de komende maanden razendsnel ontwikkelen en beschikbaar stellen. Het is onze missie om de zorg te verbeteren, daar doen we het voor!

Naar blogoverzicht

ZorgDomein past cookies toe om het gebruik van haar website te analyseren en te verbeteren. Ik wil eerst meer informatie.

Sluiten